dijous, 20 de febrer del 2014

Amanida Folk presenta un concert a Berga a benefici de la protectora d'animals

El concert comptarà amb la participació de les orquestres de l’EMM de l’Eixample (Barcelona) i l’EMM de Berga. Respecte a l’orquestra de Berga, serà la presentació d’una nova formació, la Jove Orquestra de corda de l’EMM de Berga dirigida per Albert Romero.

El concert és producte d’un projecte pedagògic d’Amanida Folk en el qual s’ha estat treballant amb els estudiants de les dues escoles de música i es portarà a terme a Terrassa i Berga.

Des d’aquesta doble vessant d’espectacle i pedagògica, Amanida d’Orquestra posa en comú la il·lusió dels joves músics amb el repertori tradicional i de creació abordat per Amanida Folk en clau orquestral. Especialment dedicats al ball però amb una forta consciència de música de concert, Amanida Folk convida l’orquestra de corda de l’Escola de Música de l’Eixample (Orquestra Bencordats) i la Jove Orquestra de l’EMM de Berga a reinterpretar bona part de les peces més emblemàtiques del repertori del grup.

Amb aquesta posta en escena s’accentua una de les característiques del grup, la seva marcada voluntat orquestral, amb gran atenció als arranjaments, i es canalitza el gran interès de les joves orquestres, per la música folk.

Amanida d’Orquestra esdevindrà de ben segur un projecte de molta vitalitat i intensitat, un moment únic pels joves músics i les seves famílies. Amb 25 músics de corda d’entre 14 i 20 anys dirigits pel violinista d’Amanida, Aleix Puig, i amb la base musical del grup, sota coordinació de Gregori Ferrer, es convertirà en un esdeveniment singular tant per escoltar amb noves orelles la música del grup com per despertar i reconèixer les noves energies del planter, obrint-los la porta, de bat a bat, al folk d’arreu de la Mediterrània.

En el concert de Berga també s’aprofitarà per recaptar fons per l’Associació Berguedana per a la Protecció dels animals. Aquesta entitat està passant per un moment difícil ja que, d’una banda, amb la crisi augmenten els abandonaments d’animals i de l’altra, les institucions publiques redueixen els seus pressupostos.

El concert de terrassa es celebrarà a l’Auditori Municipal el dissabte 22 de febrer a les 12.30 h. El concert de Berga serà el diumenge 23 de febrer a les 18.00 h. al Teatre Municipal de Berga i l’entrada costarà 6€. Es pot adquirir per internet a http://emmberga.fila12.cat o a les taquilles del Teatre Municipal.