dimecres, 22 d’octubre del 2014

Divendres el grup Bergamasca inaugura el Cicle de Música

Aquest divendres, 24 d’octubre, comença el Cicle de Música per a la Ciutat que promovem des de l’EMM Berga, juntament amb altres entitats i organismes de la ciutat de Berga. El primer concert estarà protagonitzat pel grup “Bergamasca”, amb un programa de música barroca cortesana. Aquesta agrupació està integrada, entre d’altres, per la professora de l’escola Marissa Badia. Aquest concert començarà a les 21.30 h. a l’Església de Sant Joan.

Bergamasca neix a la primavera del 2004 fruit de la inquietud per tocar música barroca amb rèpliques d’instruments originals de l’època, i amb la voluntat d’acostar aquest estil a tota mena de públics, participant en concerts que tenen lloc en diferents esglésies i escoles de música de la Catalunya Central, però també en escenaris no tan habituats a aquesta música com poden ser alguns instituts de secundària o bars i terrasses d’estiu. Després de començar com a duet de traverso i tiorba, actualment el grup presenta diferents propostes de concert amb instruments com el clavicèmbal, la guitarra barroca, la veu, la viola da gamba, percussions…

El programa d’aquest concert vol ser un viatge musical que anirà dels inicis de l’estil barroc italià (a principis del segle XVII) fins al refinament de la cort francesa de Lluís XIV (el Rei Sol, a principis del segle XVIII). D’una banda es mostraran alguns exemples de la música vocal i instrumental originària de diverses ciutats italianes (Florència, Màntua, Cremona, Roma…), barreja de l’estil popular provinent de les danses amb el nou i revolucionari llenguatge de la música per ser cantada, tenint present que ens trobem en l’època del naixement de l’òpera. De l’altra, es veurà com aquest nou estil arribarà a la cort de la monarquia francesa, adequant-se tant al seu gust cerimoniós i refinat com a la seva predilecció per la música de dansa i per instruments com la viola da gamba.

Aquest cicle el protagonitzaran formacions de l’escola però també oferirem el primer concert de la temporada amb l’Orquestra Terrassa 48, una formació que oferirà dues actuacions més a la ciutat amb l’objectiu d’oferir una programació professional de música, de manera continuada durant l’any.


Un dels aspectes que des de l’escola tenim ganes de millorar és l’assistència dels nostres alumnes als concerts. Som un centre d’ensenyament musical i la vivència de la música en directe és un objectiu irrenunciable dins del projecte de l’escola. És per això que en tots els concerts d’aquest cicle, tots els alumnes de l’escola tindran entrada gratuïta. L’única condició és que la reservin prèviament a la secretaria de l’escola ja que alguns aforaments són limitats. El concert de l’Orfeó Berguedà i la Orquestra Selvatana està exclòs d’aquesta iniciativa ja que no el programem directament des de l’escola.

Les entrades es poden adquirir també per internet a la web tincticket.com