dilluns, 22 de desembre del 2014

Els Superfilharmònics es presenten

Durant tot el dia d'avui, l'orquestra de corda formada pels alumnes de 4t. de primària de l'Escola Santa Eulàlia de Berga, faran la seva presentació en públic en un concert de Nadal que s'oferirà durant el matí davant de la resta d'alumnes del centre i a la tarda, per a les famílies. Aquesta orquestra ja té nom: Els Superfilharmònics.

Des de principi de curs, l'Escola Municipal de Música de Berga ha iniciat un projecte de música comunitària amb un dels centres de primària de la ciutat de Berga, l'Escola Santa Eulàlia. Es tracta d'una orquestra de corda que la formen tots els components del grup-classe sense haver de tenir cap mena de coneixement previ de música. Aquests nens i nenes aprenen música tocant directament un instrument de corda: el violí, la viola o el violoncel.

El projecte el condueixen professorat de corda de l'Escola Municipal de Música de Berga i la professora de primària de la mateixa Escola Santa Eulàlia.

Arreu de Catalunya s'estan portant a terme projectes similars que pretenen donar l'oportunitat de tocar un instrument a un ampli marge de la població. La idea seria arribar a la fita de "un infant, un instrument", tal i com s'està aconseguint en algun país d'Europa com és el cas d'Alemanya.

A banda del concert d'avui, es preveu que a final de curs, l'orquestra pugui tocar juntament amb altres formacions de l'EMMB i presentar-se davant la ciutat.