dijous, 16 d’abril del 2015

Diumenge presentem el 6è. Concert Simfònic

Aquest diumenge tindrà lloc el concert del 6è. projecte simfònic de l’Escola Municipal de Música de Berga amb la participació d’uns 70 alumnes del centre. Enguany aquest projecte l’ha dirigit Oleguer Aymamí amb la col·laboració de la violinista berguedana Alba Roca. Es tracta de mostrar al públic el resultat d’un treball d’uns mesos en els quals els alumnes del centre formen una orquestra simfònica, la formació instrumental per excel·lència. El fet que els alumnes de l’escola puguin tocar en una formació d’aquest tipus dóna una valor afegit molt important a la seva formació musical.

L’elecció del repertori dels projectes simfònics respon a una idea: que a través de la pràctica, els participants puguin conèixer diferents gèneres, formes musicals, compositors i estils. Aquesta volguda diversitat ha servit fins ara per interpretar obres del classicisme, romanticisme i del segle XX, sense oblidar d’incloure alguna peça que permeti un tast de músiques simfòniques d’àmbits que no són allò que comunament entenem com a música “clàssica”: bandes sonores, jazz, música tradicional i popular, ... El 6è projecte simfònic continua en aquesta línia i les partitures seleccionades ens permetran aproximar-nos a l’estil barroc a través d’una de les partitures més populars d’un dels grans músics d’aquest període – Georg Friedrich Händel –, tastar l’apassionament del tango i mostrar l’èpica present a les partitures de John Williams, un dels grans compositors de bandes sonores de “blockbusters”.

El nucli del 6è projecte simfònic serà entorn estil barroc. Aquest repertori servirà per a tocar unes partitures interessantíssimes tant pels compositors com per la varietat de gèneres. Aquesta tria també aproparà als participants a la interpretació amb criteris històrics. L’elecció de l’Oleguer Aymamí com director del projecte simfònic d’aquest curs ens brindava una bona oportunitat per complementar la formació del nostre alumnat en aquest tipus d’interpretació, perquè l’Oleguer és una persona amb una sòlida formació i experiència tant com a director com a instrumentista en l’àmbit de la música antiga. A més a més, aquesta aproximació a la interpretació amb criteris històrics, també s’han complementat als assajos amb les aportacions de l’Alba Roca (professora convidada) i la Marisa Badia (professora de l’EMMB de traverso).

Aquest projecte també inclou en el seu repertori obres d’un nivell mitjà bàsic. El repertori triat per aquesta ocasió per a fer aquest primer tast simfònic són un arranjament d’una de les simfonies més populars d’Antonin Dvořák i una suite de peces de Dmitri Kabalevski.


El concert serà a les 18.00 h. al Teatre Municipal de Berga. Les entrades estan al preu de 10€ i es poden adquirir a la taquilla o per internet a Tincticket.com