dissabte, 14 de novembre del 2015

La Formiga Piga fa la darrera parada a Andorra

Aquest dissabte els alumnes de les escoles de música d'Andorra, Berga, Puigcerdà i la Seu d'Urgell seran a Andorra La Vella per fer el quart i darrer concert de la cantata Transatlàntida, un projecte conjunt de les quatre escoles de música. L'última representació programada pels quatre centres serà aquest dissabte, dia 14, a les 6 de la tarda a l'Auditori del Centre de Congressos d'Andorra la Vella.

Transatlàntida és una obra escrita pel compositor mallorquí Baltasar Bibiloni amb un text del poeta Miquel Desclot. Va ser estrenada l’any 2002 al Palau Sant Jordi de Barcelona a partir d’un encàrrec del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya amb motiu del centenari de la mort del poeta Jacint Verdaguer. El text descriu les aventures d’una formiga que, inspirada per la cèlebre obra de Verdaguer “L’Atlàntida”, emprèn un viatge per trobar el continent perdut. Les entrades per a assistir-hi es poden comprar a la web tincticket.com.

La representació conjunta es va estrenar el 10 de maig passat a la Sala Polivalent de la Seu, en el marc d'una estada de cap de setmana que va reunir tots els intèrprets i mestres. Es va interpretar també el 16 de maig a Puigcerdà i el 17 de maig a Berga. La cantata compta amb els alumnes dels diferents grups corals de les escoles i també amb alumnat d’instruments, que formen una orquestra per a l'ocasió. La direcció musical del projecte és a càrrec d’Eugeni Sokhatskyy que també ha elaborat els arranjaments orquestrals.

Els alumnes, a banda de cantar, han participat en activitats relacionades amb cadascuna de les ciutats, amb el suport de l'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell, la Vinoteca Refilat, Andorra Turisme, el Comú d’Andorra la Vella, el Govern d’Andorra i el Patronat Municipal de La Patum. Aquest és el segon projecte comú que porten a terme les quatre escoles després de Va de Rock! (2013).

La cantata es finança gràcies al suport dels ajuntaments de la Seu d'Urgell, Puigcerdà i Berga, les Diputacions de Lleida i Girona, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i també del Comú d'Andorra la Vella. També s'ha comptat amb l'aportació del públic amb les entrades i el patrocini de Lloveraproaudio, Tallers Ribalaiga, Mat Perruquers i Words School. Gràcies a tots aquests ajuts es va poder obsequiar a tots els participants amb una samarreta commemorativa.