dissabte, 23 de gener del 2016

Classe magistral amb el violinista nord-americà Barry Sargent

Aquest dissabte a la tarda, el violonista nord-americà resident a Mallorca, Barry Sargent, farà una classe magistral amb l'orquestra de l'Escola Municipal de Música de Berga.

Sargent, va néixer a Cincinnati (EUA), ciutat on va començar els seus estudis musicals amb Sigmund Effron. A l'edat de 15 anys va actuar com a solista amb l'Orquestra Simfònica de Cincinnati. Va seguir els seus estudis amb Andor Toth a l'Oberlin Conservatory. Posteriorment es va traslladar la seva residència a París per ampliar els seus coneixements violinístics sota la direcció de Gerard Poulet. En aquesta mateixa ciutat va entrar en contacte amb el cel·lista Cristoph Coin, qui el va convidar a tocar a l'Ensemble Mosaique, animant-lo a investigar i interpretar amb instruments històrics. Va estudiar el violí barroc amb Monica Huggett.

Des de llavors ha estat concertino de conjunts barrocs prestigiosos com Les Arts Florissants, Les Talens Liriques, i Seminari Musicale a París, el Bach Vereinigen a Amsterdam, Promo Musica a Itàlia. Ha col·laborat també amb Frans Brüggen, Ton Koopman, Jordi Savall, Nikolaus HarnoncourtActualment té la seva residència a Espanya (Sóller, Mallorca) on ha desenvolupat un tasca intens com a concertino i director. És primer violí de Al Ayre Español, concertino convidat del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, ​​de l'Orquestra Ciutat de Granada, i de l'Orquestra Simfònica de Bilbao. Ha estat director i fundador de l'Orquestra Barroca de Sevilla. Ha dirigit l'Orquestra de Las Palmas (Canàries), l'Orquestra Ciutat de Granada. Actualment és director de la Camerata Sanostra i director artístic de l'Orquestra Barroca de Mallorca.


També destaquen les seves activitats amb joves com les seves participacions en els cursos de La Caixa o dirigint l'Orquestra Jove de Catalunya, igual que les orquestres joves de Badalona, ​​Granollers i Càceres.
Les classes magistrals són patrocinades per l'APA de l'Escola Municipal de Música de Berga.