dimecres, 4 de maig del 2016

L'orquestra i el cor de veus blanques a l'Emusik de Donostia

Des de dijous i fins a diumenge, l'orquestra de corda i el cor de veus blanques es desplaçaran a Euskadi per participar a al Festival Emusik que aquest any té seu a Donostia. l'Emusik és un Festival de les escoles de música de tot europa que pertanyen a l'EMU (European Music School Union). La nostra escola pertany a l'EMU a través de l'Associació Catalana d'Escoles de Músic.

En aquesta sortida, es participarà al concert d'inauguració que tindrà lloc al Donostia Arena divendres al matí i al de cloenda que es celebrarà dissabte al vespre a la platja de la ciutat basca. També s'oferiran dos concerts juntament amb una escola de música de Suïssa i l'Escola Municipal de Música de Sallent a Erribera Beitia i Zieko (divendres tarda i dissabte matí). L'expedició berguedana la composen uns 40 components de les dues formacions d'entre 11 i 16 anys.

Sant Sebastià i altres 58 localitats es convertiran entre el 4 i el 7 de maig en l'escenari de més de 120 concerts que oferiran prop de 8.500 alumnes i alumnes d'escoles de música de tot Europa amb motiu de la celebració de EMUSIK, el Festival Europeu d'Escoles de Música, organitzat per l'Associació Europea d'Escoles de Música (EMU).

DSS2016EU i l'Escola Municipal de Música i Dansa de Sant Sebastià organitzen aquesta dotzena edició del festival en col·laboració amb nombrosos agents del territori, com les associacions d'Euskadi (EHME) i Navarra (ASEMNA) i l'associació estatal (UEMyD), així com el resta de les associacions dels més de vint països que integren EMU, entre d'altres.

Per a la inauguració del Festival Emusik, s'ha composat una obra que interpretaran els 8500 participants a la vegada. Aquí en teniu el vídeo.