dimecres, 8 de juny del 2016

Els superfilharmònics celebren el final de curs a la Plaça Sant Pere

Els nens i nenes de les escoles de Berga i Gironella que participen al projecte dels Superfilharmònics celebraran aquest divendres el final de curs en una trobada a la plaça Sant Pere de Berga, en què oferiran un assaig obert a partir de les 11 del matí i un concert a partir de les 12 del migdia. Amb aquesta activitat donaran per acabat el curs 2015-2016. 


Els projecte dels Superfilharmònics està format per les orquestres escolars de quatre centres de primària de Berga i Gironella en què hi participa tot l’alumnat d’un grup classe i estan conduïdes per professorat de les escoles de primària i l’Escola Municipal de Música de Berga.

Enguany s’ha continuat el projecte pilot iniciat el curs passat a l’Escola Santa Eulàlia de Berga i s’ha seguit amb nous grups en aquesta mateixa escola, a l’Escola de Sant Joan, La Valldan, i l’escola de Gironella. L’alumnat aprèn a través d’aquets projecte a tocar instruments de corda i vent formant part d’una orquestra i els assajos es duen a terme dins l’horari lectiu.


Un dels objectius dels Superfilharmònics és ampliar el nombre de persones que puguin gaudir d’estudis musicals per tal de poder democratitzar l’accés a la música d’un segment de població a partir d’una oferta igualitària i accessible per a tothom.

Al final de curs que es farà aquest divendres a la plaça de Sant Pere es preveu la participació de més de 150 nens i nenes que han format part d’aquestes orquestres escolars.