diumenge, 19 de juny del 2016

Estrena de Queralt! un petit musical i presentació del llibre


Aquest diumenge 19 de juny s’estrenarà a Berga Queralt!, un petit musical, una obra creada per ser interpretada pels alumnes de l’Escola municipal de música de Berga i escrita per Robert Agustina (música) i Xavier González-Costa (text). Des de l’Escola es va encarregar aquesta obra per tal de commemorar el centenari de la coronació de la Mare de Déu de Queralt pensat per poder-se interpretar en una franja d’edat de 6 a 11 anys.

Queralt! Un petit musical és una obra musical que està a cavall d’una cantata tradicional i un musical perquè malgrat haver-hi un cor estable, la narració de la història té un format teatral i dinàmic. La història d’una nena que es perd per la obaga de Queralt és el fil conductor d’una peça musical que s’estructura en 10 cançons que evoquen els sentiments que provoca la muntanya de Queralt pels berguedans.

En aquesta cantata hi participaran uns 100 nens i nenes de l’escola municipal de música, 30 músics en directe i també 5 actors provinents de la Farsa i Munt d’Arts.

A banda de les cançons, Xavier González-Costa ha escrit un conte que ha estat il·lustrat per la pintora berguedana Elisabet Calderer i que es posarà a la venda el mateix dia del concert. El conte també inclourà un CD amb l’enregistrament de la cantata que van realitzar alumnes i professors de l’Escola municipal de música de Berga.

El concert comptarà amb una posada en escena teatral i també amb les il·lustracions que ha adaptat a partir del conte de la mateixa Elisabet Calderer. Les entrades costaran 10€ i es poden adquirir de manera anticipades a Tincticket.com