dilluns, 26 de setembre del 2016

El projecte "Fem música en comunitat" es presenta a la Mediterrània

La Fira Mediterrània de Manresa acollirà aquest any la presentació del projecte "Fem música en comunitat" que es va poder veure a Berga el passat mes de febrer. El concert serà el proper dissabte 8 d'octubre a les 17.30 h. al Teatre Conservatori de Manresa. Aquesta setmana han començat els assajos a Berga per preparar el concert que agrupa alumnes de l'EMMB, les escoles de primària de Santa Eulàlia, Sant Joan i Gironella i membres del Taller Coloma.

A partir d'una proposta d'Albert Gumí (clarinetista i professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya) i Queralt Roca (clarinetista i professora del Conservatori de Música de Terrassa) presentaran un projecte que busca elements que permetin unir diferents col·lectius a través de la música. En aquest concert hi participarà el grup Tirabol, format pels mateixos Albert Gumí i Queralt Roca però també per persones amb discapacitat intel·lectual i a la segona part, l’orquestra de l’EMMB, els Superfilharmònics de l’Escola Santa Eulàlia, Sant Joan i Gironella (una orquestra formada dins del projecte “Superfilharmònics” d’orquestres escolars de l’EMMB) i membres del Taller Coloma s’uniran per interpretar cinc peces composades pel mateix Albert Gumí. Serà una experiència que permetrà comprovar com diferents persones, amb diferents capacitats, poden unir-se i fer música plegats.

En aquest projecte hi participaran uns 40 alumnes de l'EMMB provinents de l'orquestra de corda i una petita secció de vent i percussió, uns 30 alumnes del projecte Superfilharmònics i una quinzena de membres del Taller Coloma.