dissabte, 8 d’octubre del 2016

Avui portem l'Orquestra Integrada a la Mediterrània

Aquest dissabte a 2/4 de 6 de la tarda l’Escola Municipal de Música de Berga presentarà el projecte ‘Fem Música en Comunitat’ a la Fira Mediterrània de Manresa, on hi participaran unes 90 persones que pujaran a l’escenari sota la direcció d’Albert Gumí. Es tracta d’un espectacle que ja es va poder veure a Berga el passat 14 de febrer dins del ‘Cicle de música per a la ciutat’ i que es farà al Teatre Conservatori de Manresa, l’entrada pel qual serà gratuïta.

Amb l’objectiu de poder mostrar com persones amb diferents capacitats poden fer música conjuntament, respectant les possibilitats de cada intèrpret ‘Fem música en comunitat’ presenta una orquestra integrada a través de la diversitat. Aquesta està formada per components de l’orquestra de l’EMMB, nens i nenes del projecte ‘Superfilharmònics’ que es porta a terme a les escoles de Sant Joan, Santa Eulàlia i Gironella i treballadors del Taller Coloma.

La idea del concert va sorgir a través d’Albert Gumí, professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya i Queralt Roca, professora del Conservatori de Música de Terrassa. Ambdós han portat varis projectes d’aquest tipus, el darrer dels quals ha estat amb la Jove Orquestra Simfònica Nacional de Catalunya. La singularitat del concert que es podrà veure a la Mediterrània és, a banda de la inclusió de persones amb discapacitat intel•lectual, la integració de nens i nenes de les escoles de primària.

Per a més informació es pot consultar la web de la Fira Mediterrània