diumenge, 27 de novembre del 2016

Queralt! un petit musical i la Big Band diumenge

Aquest diumenge 27 de novembre, l'escola reposarà Queralt! un petit musical, l'obra composada per encàrrec del nostre centre en motiu del centenari de la coronació de la Mare de Déu de Queralt. El motiu serà la celebració dels 100 anys de la Caixa de Pensions a Berga que també es complementarà, en el mateix concert, amb una actuació de la Big Band de l'Escola Municipal de música dirigida per Pepe Fernández.

Queralt! Un petit musical és una obra musical que està a cavall d’una cantata tradicional i un musical perquè malgrat haver-hi un cor estable, la narració de la història té un format teatral i dinàmic. La història d’una nena que es perd per la obaga de Queralt és el fil conductor d’una peça musical que s’estructura en 10 cançons que evoquen els sentiments que provoca la muntanya de Queralt pels berguedans. En aquesta cantata hi participaran uns 100 nens i nenes de l’escola municipal de música, 30 músics en directe i també 5 actors provinents de la Farsa i Munt d’Arts.

A banda de les cançons, Xavier González-Costa ha escrit un conte que ha estat il·lustrat per la pintora berguedana Elisabet Calderer i que també estarà a la venda el mateix dia del concert. El conte també inclou un CD amb l’enregistrament de la cantata que van realitzar alumnes i professors de l’Escola municipal de música de Berga.

El concert comptarà amb una posada en escena teatral i també amb les il·lustracions que ha adaptat a partir del conte de la mateixa Elisabet Calderer.

Per la seva banda, la Big Band de l'Escola Municipal de música oferirà en aquest mateix concert una segona part amb temes molt coneguts del repertori d'aquesta formació, dirigits per Pepe Fernández.

Caixabank col·laborarà per la seva banda amb l'Escola Municipal de música per tal de millorar l'equipament de l'aula de música moderna.