divendres, 3 de febrer del 2017

Classe magistral de piano amb Ludovica Mosca

Aquest dissabte, de 10.00 a 14.00, la pianista Ludovica Mosca oferirà una classe magistral de piano, organitzada per departament de piano de l'EMMB i amb el suport de l'AMPA de l'escola.

Ludovica Mosca, és una artista polifacètica que va estudiar música, dansa i pintura. Considerada per la crítica i el públic com un ferm valor dins el panorama musical, Ludovica Mosca desenvolupa la seva tasca concertista i pedagògica en importants sales de concerts, universitats i conservatoris de Catalunya, l'Estat espanyol, Europa, EEUU, Amèrica llatina i Àsia.

Nascuda a París de pares italians, va estudiar piano al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona amb G. Garganta i, més endavant, amb P. Vallribera i E. Casals; i al Real Conservatori Superior de Música d'Ambers amb F. Gevers, on va obtenir el Premier Prix. Fou becada per la fundació Pedro i Pons de Barcelona i per Fonds Alex de Vries de Bèlgica. Va continuar els estudis a París amb A. Motard i ha assistit a cursos especialitzats amb J. Demus, J. Van Immerseel, R. Tureck, J. Savall, G. Hadjinikos, S. Chelibidache i H. Zender. També ha estudiat guitarra amb G.Tarragó i direcció d'orquestra amb A. Ros-Marbá.

El seu ampli repertori va des dels antics clavecinistes fins als autors contemporanis. Ha estrenat nombroses obres entre les que destaquen, a l'Estat Espanyol, la Sonata d'Elliot Carter “For Christian Wolff” de Morton Feldman i, a Méxic, "Els planetes" de G. Holst en la versió original per a dos pianos del mateix compositor.

Regularment imparteix cursos sobre Bach, Haydn, música del segle XX, improvisació, pedagogia, relaxació corporal i memòria musical, iniciació a la dansa barroca per a músics i castanyoles.

Ha realitzat nombroses grabacions per a RNE, Televisió Belga i TV3 i té una extensa discografia de piano y castanyoles.

Ha sigut guardonada amb el Premi Internacional "Alex de Vries" de Bèlgica per la seva interpretació de la “Rhapsody in Blue” de Gershwin amb l'Orquesta Filarmònica d'Anvers, el Premi Internacional María Canals (duo Llinares-Mosca) i el Primer Premi Yamaha (Klavier Quartet de Barcelona).

Des de 1991 forma el “Duo Contrast” amb el pianista de jazz Manel Camp, amb qui ha gravat quatre CDs per a Edicions Albert Moraleda i Discmedi i al 2003 l'ha continuat  breument amb Francesc Capella. Ha col.laborat amb nombrosos grups de càmara, orquestres i solistes internacionals com el violoncel.lista Iñaki Etxepare, amb qui ha grabat els CDs "Violoncello Castañolero" i la primera “Integral” per a violoncel i piano de Gaspar Cassadó, els dos per a Ayva Musica. També col.labora amb el guitarrista Juan Mario Cuéllar, el violinista Nico Baltussen i el pianista Emilio Lluis, amb qui ha grabat el CD dels Planetes de Holst.

Va ser professora dels Conservatoris de Montblanc, Vilaseca i Manresa, del Curs de Música Contemporània de Sitges i Terrassa i coordinadora de música de l'Institut Joan Llongueres de Barcelona.

Actualment és profesora de piano, dansa barroca i castanyoles a l'Escola Luthier Música & Dansa, a l'Escola Juan Pedro Carrero de Barcelona i a la Llicenciatura Jaques Dalcroze.

Ha participat com a membre del jurat en importants concursos de Catalunya, l'Estat espanyol, França, República Txeca i EEUU.

És autora de la nova edició Urtext, analitzada y comentada, de les obres de J.S.Bach per a teclat (Ed. Boileau), de “25 Peces de Mozart” i de les "Sis sonates per a piano" del Pare N. Casanoves (Publicacions Abadia de Montserrat).


Durant un extens període de temps amplià els seus coneixements sobre F. J. Haydn i l'època clàssica amb l'eminent musicòleg H. C. Robbins-Landon, tenint l'oportunidat de treballar amb un pianoforte que va pertànyer a Haydn.