dimecres, 13 de desembre del 2017

Els microconcerts de Nadal, a punt

L’Escola Municipal de Música de Berga clourà el primer trimestre del curs amb una colla de concerts que es farà del 13 al 22 de desembre a les escoles i centres socials i culturals de Berga, Gironella i Cercs. Es tracta d’una iniciativa que es va portar a terme l’any passat, però en aquesta ocasió els organitzadors han decidit ampliar-ne l’abast per arribar a tres municipis de la comarca en vuit dies. 

El programa conté 29 actuacions breus protagonitzades per les diferents formacions del centre d’ensenyament musical. En concret, s’oferiran concerts de 30 minuts de durada interpretats pels diversos grups de l’escola entre els que s’inclouen les bandes, els combos, les corals infantils, els conjunts instrumentals, les orquestres de corda, els alumnes de sensibilització i les orquestres de superfilharmònics. 

Els MicroConcerts de l’Escola de Música de Berga tenen l’objectiu de mostrar l’activitat de les formacions a les famílies dels alumnes i a la ciutadania i també es vol contribuir a amenitzar les festes de Nadal. Totes les actuacions seran gratuïtes i es faran a les escoles de Sant Joan, Santa Eulàlia, Vedruna, Xarxa i La Valldan, a les aules de l’Escola de Música, a l’escola d’educació especial Llar Santa Maria de Queralt, a la Sala Casino, al Casal Cívic (antic Casal de Gent Gran), a la residència Nostra Senyora de Queralt i al carrer Major de Berga. A més, també hi haurà concerts al Local del Blat de Gironella i al local social de La Rodonella, a Cercs.

L’EMMB també participarà en altres activitats durant el període nadalenc. Aquest divendres, 15 de desembre, hi haurà el Concert de Nadal a càrrec del Cor de Veus Blanques a l’església de Sant Francesc, a partir de les 9 del vespre. El dissabte, 16 de desembre, serà el torn de la Banda i la Jove Banda de l’EMMB. Les dues formacions actuaran al passeig de la Indústria a les 7 de la tarda. Aquest esdeveniment s’inclou dins dels actes de celebració de les festes de Santa Eulàlia, la Festa Major d’hivern dedicada a la patrona de la ciutat. El dissabte, 23 de desembre a 2/4 de 8 de la tarda, la Coral i l’Orquestra de l’EMMB realitzaran el Concert de Nadal al Monestir de Sant Llorenç, situat a Guardiola de Berguedà. Aquesta actuació es repetirà el 26 de desembre, dia de Sant Esteve, a l’església de Santa Eulàlia de Berga (Pl. St. Pere), a les 7 de la tarda. 

Per últim, la Banda i la Jove Banda també participaran en l’arribada dels patges i la cavalcada de reis de Berga que es faran els dies 26 de desembre i 5 de gener, respectivament.