dimarts, 8 de maig del 2018

La Banda i la Coral viatgen a Holanda

A partir d’aquest dimecres comença a Sneek (Holanda) el Festival de Joves músics europeus de l’EMU (European músic school union), que aquest any portà el títol de “At the Watergate” per la relació de la ciutat organitzadora amb l’aigua i els tradicionals canals holandesos.

L’escola municipal de música de Berga hi participa per segona vegada. La primera ocasió va ser a Donostia l’any 2016. En aquest cas hi viatgen la coral i la banda de l’EMMB. En el cas de la coral, fent tàndem amb el cor jove de la Seu d’Urgell que s’han unit per l’ocasió amb el nom de Cor Pirineus. La Banda actuaràen solitari i oferirà una selecció de la música de La Patum. En total seran uns 52 alumnes de Berga i la Seu que participaran en aques esdeveniment.

Els dos grups, a banda de les cerimònies d’obertura i cloenda que tindran lloc aquest dimecres i el proper divendres respectivament, oferiran tres concerts: dijous 10 a les 16.15 a la Sint-Martinusker de Sneek, el divendres 11 a les 11.00 també a Sneek i el mateix dia a les 15.00 a Woudsend, una localitza propera a la seu central del festival. 

El Festival de Joves músics europeus acull aquest any uns 6000 alumnes d’escoles de música d’arreu d’Europa. D’aquests uns 1000 venen de Catalunya, totes escoles associades a l’Associació Catalana d’Escoles de música, que a la vegada, mitjançant la Unióm española de escuelas de música y danza es membre de l’associació europea que organitza el festival.